Ramazân Ayında Şu Dört Zikri Çokça Yaparsanız, Bütün Belalar Üzerinizden Kalkacak!

  


Ramazân Ayında Şu Dört Zikri Çokça Yaparsanız, Bütün Belalar Üzerinizden Kalkacak!

Ramazân Ayında Kısa Olan Şu Dört Zikri Çokça Yaparsanız, Peygamberimiz Sallellâhu Aleyhi ve Sellem Söz Veriyor! Allâh-u Teâlâ, Size Ne Kadar Kızmış Olsa da Razı Olacak ve Bütün Belalar Üzerinizden Kalkacak!


Ramazan'da Çok Yapılması Emredilen Dört Zikir


Selmân-ı Fârisî (Radıyallâhu Anh)dan rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllâh (Sallellâhu Aleyhi ve Sellem) Şa'bân-ı Şerîf'in son günü yapmış olduğu bir konuşmasında şöyle buyurmuştur:


"...O hâlde, onda dört hasleti çoğaltın, bunların ikisiyle Rabbiniz'i râzı edersiniz, diğer ikisine de mutlaka muhtaçsınız. Rabbiniz'i kendisiyle râzı edeceğiniz iki haslet 'Lâ ilâhe illâllâh' şehâdeti ve istiğfardır. Mutlaka onlarsız duramayacağınız diğer ikisi ise Allâh'tan cennet isteyip, cehennemden O'na sığınmanızdır." (İbnü Huzeyme, es-Sahîh, es-Sıyâm:8, rakam: 1887, 3/191-192; el-Beyhakî, Fezâilü'l-evkât, rakam:27, sh:146-148; Şu'abü'l-îmân, rakam:3336, 5/223-224)


Hadîs-i Şerîfteki Zikirlerin Uzun Okunuşu


Hadîs-i Şerîfteki Zikirlerin Kısa Okunuşu


(uzun okunuşu)

Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve enne Muhammeden rasûlullâh. Estağfirullâhellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel qayyûme ve etûbu ileyh. Allâhümme innî es-elükel cenneh. Ve eûzü bike minennâr.


(kısa okunuşu)

Eşhedü en lâ ilâhe illallâh. Estağfirullâh. Allâhümme innî es-elükel cenneh. Ve eûzü bike minennâr. 


Lalegül Dergisi Mayıs 2020

Kaynak:Cübbeli Ahmet Hoca

Yorumlar